Игли, кървави PCR тестове, епруветки, контейнери за урина край детска площадка в Гагарин

Автор: Ива Модова 8029
Игли, кървави PCR тестове, епруветки, контейнери за урина край детска площадка в Гагарин

Игли, окървавени PCR тестове, епруветки, контейнери за урина и т.н. са били открити сред боклука на детската площадка в квартал "Гагарин", видя trafficnews.bg.

Докато чистили площадката на ул. „Ален Мак”, служители на ОП „Гради и паркове” и ОП „Чистота” се натъкнали на опасните медицински отпадъци. Това се повтаряло в рамките на 3 последователни дни. На четвъртия ден, днес, от „Градини и паркове” са направили хайка, за да разберат кой разпилява отпадъците по детската площадка. Обикаляйки, те се натъкнали на възрастен мъж, който рови в голям черен чувал, вади епруветките и взима капачките им, за да ги предаде в пунктовете за пластмаса. Виждайки това, те грабват чувала и го питат откъде го е взел. Той им показал най-близкия контейнер за битова смет, който се намира на по-малко от 50 м от площадката.

Служителките веднага извадили всички налични чували в контейнера. Вътре открили игли, спринцовки, бързи PCR тестове, целите окървавени, памуци, епруветки. Веднага са подали сигнали към Общинския инспекторат, РЗИ, кмета на район „Сверен”. В момента на място тече проверка от отдел „Екология”, общинския инспекторат  и РЗИ.

”Ведата щом видяхме отпадъка, набедихме медицински център „Медицел”. Оказа се обаче, че този боклук не е от тях. Отваряйки чувала, видяхме касови бележки и документи за направени PCR тестове на хора в лаборатория „Рамус”, която се намира на по-малко от 200 метра от контейнерите”, каза представител на „Градини и паркове”

Подаден е сигнал и в полицията, които са на място. От РЗИ съставят протокол за извършения оглед и констатирано нарушение. До по-малко от час институциите ще влязат в лаборатория „Рамус”, за да направят пълна проверка по случая.

На място дойде представител от лабораторията, който пред институциите заяви, че няма нищо общо с боклука. По думите му, се цели злепоставяне на лабораторията, която имала сключен договор с фирма, лицензирана за изхвърляне на подобен тип отпадък. Пред репортер той отказа да коментира случая. „Не ме занимавайте с глупости”, заяви мъжът.   

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина