Хванаха жена в Кършияка с нелегален тютюн за над 16 бона

Автор: Plovdiv Now 5226
Хванаха жена в Кършияка с  нелегален тютюн за над 16 бона

49-годишна пловдивчанка се сдоби с обвинение за трафик на акцизни стоки. Тя е била спипана със 100 килограма тютюн, докато го е пъхала в багажник на кола.

Ареста е станал  на 1 ноември в Кършияка. Жената закупила голямото количество от акцизната стока, която била поставена в 10 черни чувала.

Тъй като нямало къде да го съхранява, обвиняемата отишла до дома на своя позната. Потърсила е, но тя спяла в жилището си.

Двете били приятелки и контрабандистката често използвала нейния лек автомобил, марка „Форд Фокус“. Жената отворила багажника на автомобила и започнала да товари вътре чувалите с тютюна.  На място била направена проверка от полицейски служители на Трето районно , които намерели и иззели общо 10 полиетиленови чувала, съдържащи кафява нарязана листна маса – тютюн с общо тегло 99, 415 кг.

Според изготвената физико-химическа експертиза той можел да се използва за пушене без допълнителна индустриална обработка, като на такава е бил подложен предварително. Стойността на иззетия тютюн е 16 701, 72 лева.  Разпитана в хода на досъдебното производство обвиняемата се признава за виновна и изразява съжаление. 

Спрямо нея е взета мярка „Подписка”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина