Грозна гледка на метри от един от символите на Пловдив

Автор: Plovdiv Now 2527
Грозна гледка на метри от един от символите на Пловдив

На грозна гледка се натъкна пловдивчанка недалеч от един от символите на Пловдив. Куп смет бил заел тротоара край казаните за смет на улица "Ибър" в Пловдив.

Боклуците изглеждат направо гротескно на фона на красивата сграда на Международния панаир. Използвани торбички от храна, найлони, бутилки и какво ли още не се валяли по плочките. На заден фон се виждала и избуяла трева по незавършената тротоарна настилка, а така желаещите да стигнат до булевард "Цар Борис III Обединител" трябвало да минат от другата страна на улицата, научи glasnews.bg.

"Нямам обяснение защо всеки божи ден улицата ни изглежда в този вид. Тотална немарливост, липса на всякаква поддръжка на тротоари, нула зелени площи и боклук по целия тротоар", избухва Елена Велкова.

 Дамата споделя за грозната гледка в пловдивска група в социалната мрежа Facebook.

Припомняме, че често из Пловдив местни алармират за боклуци, натрупани по тротоарите. Като често виновници за неразбориите са пловдивчани, които не изхвърлят правилно сметта си. Нерядко някои отнасят и глоби - само за седмица през септември бяха наложени 12 акта за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци.

От службите по чистота апелират да се изхвърлят отпадъците само на регламентираните места, а едрогабаритните и строителните – да се оставят на предназначените затова площадки в съответните райони или в общинското предприятие.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина