Граждански арест и полицейска намеса след скандал в частния парк в Пловдив

Автор: Ива Модова 5232
Граждански арест и полицейска намеса след скандал в частния парк в Пловдив

Скандал, последван от граждански арест и намеса на полицаи се разигра в парка в Кършияка този следобед. Мъже, представящи се за служители на ВиК, се опитали да влязат в намиращата се на терена обществена тоалетна, за да направят обследване, дали обектът е водоснабден и дали има партида за вода.

Действията на господата не останали незабелязани от представители на комитета, бранещ парка, които веднага потърсили сметка от двамата какво правят и защо. Единият от служителите се опитал да побегне, но момчетата го настигнали и задържали.

„Охранителите” на зелените площи дори сигнализирали до спешния телефон 112 и за минути на място пристигнал патрул от Трето районно.

Тъй като двамата непознати отказали да се легитимират пред членовете на комитета, те били приканени от органите на реда да посетят близкото районно управление.

Пред пловдивчани, господата се представили като служители на ВиК и показали заявление, че правят обследване на съоръжението. Този ръкописно написан документ е бил депозиран от купувача на терена – „Парадайс Гардън Резиденс”, но без лице за контакт и без име срещу подписа.

В крайна сметка двамата мъже наистина се оказали, че са служители на ВиК, които по нареждане на ръководството са били на място, за да направят проверка на съоръжението.

Във Фейсбук страницата на комитета за опазване на зелените площи, е поместено видео, на което служителите на общинската структура обясняват, че задачата за обхода е дадена от ръководството на дружеството, а на въпрос защо са побягнали, те споделят, че са се притеснявали за тяхната сигурност.

Какво още разказаха протестиращите може да видите във ВИДЕОТО:

Припомняме, че Община Пловдив и собственикът на терена преговарят за съдбата на зелената площ. Към момента няма изгледи двете страни да си стиснат ръцете. Преди дни обаче излязоха нови обстоятелства, които коренно могат да променят ситуацията с парка от 16 дка. Проверка в МРРБ показа, че Община Пловдив е собственик на стара тоалетна, която е в парцела .

Тя е била неправомерно премахната от документацията на имота, като се очаква тя да бъде възстановена в кадастъра. Това автоматично ще превърне Община Пловдив в съсобственик с „Парадайс Гардън Резиденс”. Отделно от Министерството на отбраната търсят документи за бункерите, които са в границите на парцела. Ако те се намерят, държавата също може да бъде вписана като съсобственик на парцела, което още повече да затрудни фирмата да реализира каквото и да е строителство в зоната.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина