Голям пожар над Шекера! Отново горят стари гуми

Автор: Plovdiv Now 5092
Голям пожар над Шекера! Отново горят стари гуми

За пореден път пожар се разрази в близост до КАТ-Пловдив в Шекер махала. За това сигнализира читател на TrafficNews, който твърди, че отново става въпрос за горене на гуми и отпадъци. Припомняме, че паленето на гуми е сериозно нарушение, а в този район това е доста често срещано явление. Към мястото пътуват екипи на пожарната.

Обичайно жителите на Шекер махала не изхвърлят отпадъците си на предназначените за това места и се образуват нерегламентирани сметища. Масово хората горят автомобилни гуми, заради металните части, които след това ги дават на вторични суровини.

Притежателите на излезли от употреба гуми са длъжни да ги предават задължително на специализираната площадка за събиране и съхранение, която се намира в базата на ОП „Чистота“ на ул. "Даме Груев" 64. От там те се предават за рециклиране.

За неспазване изискванията на Закона за управление на отпадъците на физически лица, които изхвърлят излезли от употреба гуми на неразрешени за това места, се налага административно наказание глоба от 300 до 1 000 лева. За нерегламентирано изгаряне на излезли от употреба гуми на физически лица се налага административно наказание глоба от 2 000 до 5 000 лева. За юридически лица, които нерегламентирано изхвърлят и/или изгарят излезли от употреба гуми, се налага административно наказание в размер от 1 400 до 4 000 лева, припомнят от инспектората.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина