Два търга за отдаване на част от зала „Дунав” обяви Общината

Автор: Plovdiv Now 1197
Два търга за отдаване на част от зала „Дунав” обяви Общината

Два търга за отдаване на част от зала „Дунав” по Закона за спорта е обявила Община Пловдив. Със своя заповед градоначалникът е стартирал процедура две зали, едната по аеробика, както и  за спомагателните помещения към тях.

Първият търг е за 934 кв.м. от спортния комплекс, което представлява зала по аеробика с площ от 773 кв.м, както и съблекални, офиси, релакс зони, тоалетни и други на втория етаж. Според нормативната уредба началната тръжна цена е размер от 280 лв./месец без ДДС.

Вторият търг е за друга спортна зала с големина от 301 кв.м на първия етаж, с прилежащите съблекални ,стаи за масаж, тоалетни и други. Началната тръжна цена е размер на 91 лв./месец без ДДС.

На търговете може да участват само спортни клубове,  а комисия определя победителите. Крайната оценка не е единствено на база на предложена сума, като тя носи максимум 70 точки. Другите 30 точки се дават по три критерии: възможности за достъп до обекта, предвидените от кандидата възможности за организиране на спортни мероприятия, както и постигнатите от спортистите класирания в спортни състезания.

Договорите с победителите ще бъде сключен за 10 години.

Спортният комплекс „Дунав” бе построен за 5 млн. лева, като цялата му площ  е от 1964 кв.м, а отвън има и игрища за футбол, баскетбол и волейбол.

Още по време на откриването кметът Костадин Димитров заяви, че част от залата ще бъде отдадена дългосрочно, а друга – почасово. Допреди ремонта залата по аеробика се полазваше от спортен клуб - „Аеробика  - АМД”. Вероятно те ще участват в търга за отдаването на залата по аеробика.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина