Дойде ред и на забравена част от пловдивски булевард за пълна реконструкция

Автор: Ива Модова 4336
Дойде ред и на забравена част от пловдивски булевард за пълна реконструкция

През лятото се очаква да започне цялостната реконструкция на булевард „Дунав” в участъка от колелото на бившия ресторант Веселото село до новия булевард „Северен”. Това стана ясно днес от думите на кмета на Пловдив Иван Тотев.

Към момента в Общината е входиран крайният проект, като се очаква до две – три седмици да се издаде и строителното разрешение.

„Проектът е готов. Първоначално внесеният в Общината проект бе върнат от комисията с препоръки, които са свързани с допълнителното осветление на паркингите, които не са малко. Преработен е и отново е внесен в Общината. Той трябва да се съгласува с КАТ, относно пътните знаци и входно-изходните артерии от самите паркинги ”, заяви кметът на район „Северен”  Ральо Ралев. Той заедно с градоначалника символично откриха новоизграден паркинг до гара Филипово за над 70 коли.

 „Получим ли строителното разрешение може да пристъпим към обществена поръчка, избираме изпълнител и почваме работа. Това означава, че до края на лятото може да направим и първата копка”, заяви Иван Тотев.

Предвижда се премахване на паважната настилка, изграждане на нови тротоари, велоалеи, ново осветление и подмяна на ВиК тръбите. За реализирането на проекта са необходими 3 милиона лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина