Данъчни удариха склад да домашни потреби в Пловдив, последва акт

Автор: Plovdiv Now 28162
Данъчни удариха склад да домашни потреби в Пловдив, последва акт

Склад за стоки от бита, намиращ се на Брезовско шосе, отнесе акт от НАП. Причината е разлика в касовата наличност. По време на акция, служители на приходната агенция направили контролна покупка. След получаване на стоката и към нея касова бележка, данъчните се легитимирали и започнала проверка. Направена била „Стоп каса”, изваден бил отчет. Оказало се, че е налична разлика в отразеното на фискалното устройство и в касовата наличност. Сумата била близо 100 лева - според апарата фирмата разполагала с над 200 лева, а физически служителите предоставили едва 107 лева.

По думите на управата на склада, парите били взети от касата, за да се плати новата стока. И мениджърите, и служителите обаче са пропуснали да отразят плащането чрез функция „служебно изведени средства”.

На фирмата е съставен акт, а след месец - и наказателно постановление.

Санкцията веднага била отнесена до компетенцията на Районен съд. Според магистратите обаче глобата била правомерна и законосъобразна. Касае се за нарушаване на нормите в закона на данък добавена стойност. За подобни нарушения, които се класифицират като немаловажни, се предвижда имуществена санкция в размер от 500 до 5000 лева.

Тъй като се това е първо нарушение от страна на фирмата, а и размерът на самата разлика е едва 100 лева, магистратите глобиха в минимален размер склада, а именно с 500 лева.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина