Черно на бяло! Бащата на Ральо Ралев е собственик на двореца в Royal Hill

Автор: Виктория Петрова 952
Черно на бяло! Бащата на Ральо Ралев е собственик на двореца в Royal Hill

Апартаментгейт в Пловдив е факт, а главно действащо лица е арестуваният наскоро районен кмет на "Северен" Ральо Ралев. Всички предположения за това, че Ралев обитава 250 квадратов апартамент с огромна тераса от 750 квадрата на покрива на сградата Royal Hill се потвърдиха.  

Както TrafficNews съобщи имотът бе посетен от служители на КПКОМПИ и полицията веднага след като медията публикува разследването при задържането на районния кмет. Оказва се, че двата апартамента на последния етаж на сградата на бул. "Шести септември", са собственост на фирма "Рали транс". Едноличен собственик на фирмата е таткото на Ралев - Иван Ралев. Той придобива имотите чрез фирмата си на ипотека през 2017 година, сочи справка в Имотния регистър. „Рали транс“ е обявено като дружество за транспортна и спедиторска дейност, търговия и строителство, ала няма никаква реална информация за неговата дейност. Последните финансови отчети са за 2013 и 2014, като съответно за двете години фирмата има печалба от съответно 6 и 23 хиляди лева или средно 1208 лева на месец. Няма яснота как с такива минимални доходи се обслужва ипотека за такъв имот. Но едно е ясно, обитатели на сградата са виждали съседа си Ральо Ралев. 

Огромна тераса на покрива също е част от царствения имот. Тя представлява нещо средно между аквапарк и Японската градина в Монако и е разположена върху цялата кооперация. Достъпът до нея се осъществява само през апартаментите на Ралев и тези на последния етаж в другия вход. Джакузи за 8 души, мостчета и фонтани са само част от атракционите, които дават наслада на Ралев и обитателя на съседния последен етаж - Минчо Бояджиев. 

Последният етаж и покривният оазис са защитена зона само за собствениците, като до тях се стига с два асансьора с чип в двата входа на сградата. Стълбищата са преградени с масивни врати, което превръща мезонетите в недосегаема зона. Апартаментите, разположени на последния етаж в другия вход на сградата са собственост на фирмата инвеститор в Royal Hill "Балканика". Според живущите обитателят е именно едноличния собственик на "Балканика" Минчо Бояджиев, който също е слял всички помещения в един огромен мезонет с надградена втори етаж на покрива, който не фирурира в документацията за имот. 

Според търговския регистър собственикът Бояджиев се занимава със строителство и е близък до Ральо Ралев. Мъжът държи най- големия склад за търговия със строителни материали в Пловдив до гара "Филипово".  Участва редовно в търгове за закупуване на общински имоти. В публичния регистър на разпоредителните сделки в община Пловдив през последните години фирмата е закупила 5 общински имота. Най- скъпият от тях е на ул. "Средец" 68 с площ от 770 квадратни метра на цена от 1,15 милиона лева. В момента там се изгражда 9- етажна сграда, която предстои да бъде превърната в клиника. Възложител на проекта е фирма "Балканика", а строител "Софстрой". Той строи Royal Hill на две части от две сгради, слепени една до друга - затова и са двата отделни входа, които обаче делят общ покрив. 

Част от апартаментите в Royal Hill се дават под наем на чуждестранни студенти от Медицинския университет срещу наем средно от 700 лева. Друга част пък се отдават през системата "Booking" за краткосрочно настаняване от 80 до 100 лева на вечер. Почти всички апартаменти в сградата са в експлоатация. Наш екип разговаря с част от наемателите, които посочиха, че са сключили договор с едно и също лице посредник, но не са общували пряко със собствениците на сградата. 

Без оглед, че обитава луксозния имот самият Ралев също има една ипотека на свое име за апартамент от 72 кв.м. на ул. "Генерал Данаил Николаев", придобит през 2012 година. Нанесъл се в луксозното жилище в Royal Hill преди около 1 година. 

Днес обаче и двата секретни апартамента остават заключени и празни. Никой не отвори на нашите репортери в двата входа. На стълбищата обаче бе приготвен багаж от куфари и десетки чували, сякаш някой е бързал усърдно да събере вещите си. 

Припомняме, че на районния кмет Ральо Ралев е повдигнато обвинение за корупционни действия и търговия с влияние. Според разследващите той е поискал подкуп от 60 бона от строителния предприемач Здравко Ангелов. 60 000 лева белязани пари били дадени от Ангелов на бившия тв бос Иван Делевски, който бил близък приятел на Ралев и свързващо звено в аферата. Специализираният наказателен съд остави в ареста кмета на пловдивския район „Северен“, но посредникът Делевски беше освободен незабавно, дори преди да внесе 60-те бона гаранция, която магистратите определиха. Предстои на 10 юни Ралев да обжалва задържането си под стража, а спецпрокуратурата да поиска отново арест за Делевски. 

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина