Бранителите на парка в Кършияка напират за местния парламент, издигат и райкмет

Автор: Ива Модова 4874
Бранителите на парка в Кършияка напират за местния парламент, издигат и райкмет

„Няма да оставим 70-80 партийни членове на ГЕРБ да решават бъдещето на квартала! Ще се наложи властта да чуе и нас -обикновените хора. Нашата инициатива ще излъчи максимален възможен брой протестиращи за кандидати за общински съветници ! Между нас има много честни и достойни хора. Само така ще можем да доведем реално каузата ни за спасение на парка до успешен край”, това съобщение бе публикувано днес в групата на инициативния комитет за опазване на парка зад хотел „Санкт Петербург” в Кършияка.

С тези думи председателят на гражданската организация даде ясен знак за желанието на членовете на комитета за влизане във властта през следващите четири години.

Наш репортер се свърза с Асен Костов, който заяви, че престои събрание на комитета, за да решат кои имена ще бъдат излъчени като потенциални кандидати за общински съветници. Те ще излъчат и представител, който да се бори за мястото на районен кмет.

До момента от четири политически партии са постъпили предложения, Асен Костов и част от протестиращите, да бъдат включени в листите им за райкмет и общински съветници от гражданската квота.

„Това е условието ни. Да не бъдем част от партия, а да се борим от гражданска квота, подкрепена от дадена организация. Готови сме да седнем на една маса с всички партии. Тази, която е най-близка до нашите цели и желания, а именно да се борим за опазване на парка и връщането на зелените площи като общински, ще бъде нашият избор”, заяви Костов.

Той е категоричен, че няма да приеме самостоятелна кандидатура за кмет на район „Северен”.

„Имам предложения от няколко партии, за бъда издигнат за кандидат, но аз отказах. Условието ми, за да получат моето „да” е да бъдат включени максимален брой протестиращи в листите за общински съветници. Имаме много добре подготвени хора, с образование и професии. Ще направим подбор и ще излезем с предложение”, категоричен бе Асен Костов.

Той отново подчерта, че той и членовете на инициативния комитет ще се явят като самостоятелни кандидати, от гражданска квота, подкрепени от някоя партия. Основният приоритет на хората от квартала отново ще бъде казуса по опазване на парка в Кършияка.

Инициативата бе съпроводена с множество протести и сезиране на различни институции. Интересно бе, че на голяма част от демонстрациите се виждаха добре познати лица от местното управление, като Пепа Деведжиева и Дани Каназирева. Името на последната е често спрягана в квартал Кършияка, като представител на партия, която ще инициира хората от комитета за общински съветници.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина