Бранещите парка в Кършияка влязоха и в Министерството на отбраната

Автор: Ива Модова 5698
Бранещите парка в Кършияка влязоха и в Министерството на отбраната

Представители на гражданското обединение, което брани парка до хотел "Санкт Петербург" от застрояване, се срещнаха с експерти от Министерството на отбраната. Инициативният комитет е запознал детайлно експертите във ведомството, както и самия зам.министър.

Дискусията в министерството е продължила близо 2 часа. Членовете на инициативния комитет са предоставили копия от всички налични документи. Експертите за пореден път са обещали пълно съдействие за изясняване, чия собственост е бункерът.

Съоръжението е с близо 700 квадратни метри  площ, с над 50 сантиметра железобетонни стени и според жителите на Кършияка то датира преди 1989 година.

Припомняме, че инициативният комитет, който се обяви за запазване на  парка зад хотел "Санкт Петербург" в Кършияка, дадоха краен срок на Община Пловдив, за да ги информира за поетите ангажименти. В писмо до администрацията те са написали, че чакат до 8 април уведомление от Общината за конкретните й действия по промяна на предназначението на имота.

Те искат заданието за изменението на ОУП, съдържащо запазване на предназначението за озеленяване. Другото им искане е окончателният проект за ПУП- ПР- Пета градска част за синхронизиране на действията с ОУП чрез отразяване терена на парка  „за озеленяване”,а не за „обществено обслужване”.

Ако тази информация не постъпи в Инициативния комитет гражданите ще проведат протест, който включва и затваряне на булеварди.

От уведомителното писмо става ясно, че той ще се проведе на 12 април. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина