Бойко Борисов: Паркът в Кършияка ще остане зелен! Да забравят за застрояване

Автор: Благовест Андонов 8032
Бойко Борисов: Паркът в Кършияка ще остане зелен! Да забравят за застрояване

Бойко Борисов обеща на жителите на Кършияка, че каквото и да се случи теренът зад хотел „Санкт Петербург“ ще остане зелена площ и парк. Той бе посрещнат от над 300 души с овации, като с него бяха и финансовият министър Владислав Горанов и вицепремиерът Томислав Дончев, както и областният управител Здравко Димитров.

Борисов заяви, че и в София имало няколко такива случаи с частни зелени площи, като той ги бил решил в полза на хората, въпреки че  „са му пращали бели рози заради това“.

"В плана на Пловдив това е озеленено. Остава парк, така че, който иска да купи парк това са хубави частни паркове. Това съм го разпоредил. Това ще остане зелено!", заяви премиерът.

Той е възложил на държавните общински органи да решат проблема с терена. Като съвсем скоро всичко щяло да стане ясно. Хората бяха изключително благодарни на премиера затова, че той е обърнал внимание на проблема им и го изпратиха със скандирания „Бойко, победа“. На въпрос защо общинската администрация не е на място, той каза, че е възложил задачи, които са изключително важни за града.

Премиерът заяви, че се надява да започне да идва по-често в Пловдив. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина