Бой на пътя в Кършияка! Един шофьор се нахвърли на друг

Автор: Plovdiv Now 6644
Бой на пътя в Кършияка! Един шофьор се нахвърли на друг

Пловдивчанин бе осъден за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди след бой на пътя. Инцидентът е станал преди година на улица „Победа”, а преди дни виновникът се сдоби със съдебен акт.

Двама водачи пътували по булевард „Дунав”. Единият, управляващ мицубиши, спрял в лява лента, а вместо да се подреди зад него, друг с рено го прередил от дясно и се наредил пред него. Двамата тръгнали едновременно към улица „Победа”. Мицубишето изпреварило реното, но минавайки пред него водачът на първата кола набил спирачки заради дупка. С тази си маневра, той излязъл от своята пътна лента и навлязъл в съседната- лява лента. В това време, реното вече било в лява лента. Водачът на последната кола набил спирачки и се „изправил” на клаксона. Последвало форсиране от негова страна, изпреварил колегата си на пътя и отново набил спирачки, с цел да спре мицубишито.

Ядосаният водач на реното слязъл и забил един шут на огледалото на другата кола. След това отворил вратата на водача и започнал да му крещи, търсейки сметка за спирачките и маневрите.  Виковете обаче били последвани от шамар.

„Кажи на баща ти да дойде да се разберем”, заявил водача на реното, след което треснал вратата на реното. Двама мъже станали свидетели на случващото се. Те били в страни от пътя и поправяли аварирала кола. Те се притекли на помощ на потърпевшия. Последния бил видимо добре. Той веднага се отправил към Трето районно, като бил придружен от двамата свидетели.

Той пуснал жалба срещу агресивния мъж, а след това посетил съдебна медицина. Лекарите констатирали, че на пловдивчанинът е причинена телесна повреда, изразяваща се в травматичен оток по лявата половина на лицето в областта на лявата скула, охлузване в централната част на отока и драскотина пред лявата ушна мида.

Биячът бил намерен и спрямо него започнало производство. Не след дълго той получил обвинителен акт и се изправил пред съда.

По време на заседание в Районен съд, подсъдимия разказал, че в колата бил с жена му и двете му деца. Що се отнася до шамара, същия категорично заявил, че не е докосвал другия шофьор. Подобно становище дала и жената на подсъдимият.

Не такава версия представиха двамата мъж, станали очевидци на екшъна. Именно техните показания и становището на съдебномедицинската експертиза натежаха в съда. Мъжът бил признат за виновен, но поради чистото му съдебно минало, трудова ангажираност и семейното му положение, той бе освободен от наказателна отговорност, но санкциониран с административна глоба.

Биячът отнесе 1000 лева наказание, както и всички разходи по делото.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина