Блокадата на Кършияка засега отпада, ала протестиращи искат среща с Бойко Борисов

Автор: Благовест Андонов 3750
Блокадата на Кършияка засега отпада, ала протестиращи искат среща с Бойко Борисов

Пловдивчаните, бранещо парка в „Кършияка“, няма да блокират булеварди на този етап, съобщи председателят на Инициативния комитет Асен Костов. Протестиращите, срещу застрояването на парка зад хотел "Санкт Петербург" днес отново дойдоха на сесията на Общинския съвет в Пловдив.

Пред местния парламент Костов обясни, че две от основните им искания, към този момент са изпълнени, а именно промяната на ПУП-а за озеленяване, както и залагането на целия терен в Общия устройствен план за озеленяване. По този начин към момента ще се парират всякакви опити за строителство в конфликтната зона, считат хората.

Въпреки двете извоювани граждански победи, протестиращите бяха категорични, че ще продължават да се срещат с представители на властта на всички нива. Така днес те имат среща с омбудсмана Мая Манолова, а освен това ще поискат и среща с премиера Бойко Борисов.

Крайната цел на живеещите в района на "Санкт Петербург" е собственикът на терена Байрам Солак да проумее, че няма как да реализира каквото и да е инвестиционно намерение върху тази земя, както и цената на парцела да падне значително, за да може Община Пловдив да го закупи или отчужди в бъдеще време.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина