Артисти от 3 държави правят ленд арт “пътека“ на левия бряг на Марица

Автор: Plovdiv Now 4849
Артисти от 3 държави правят ленд арт “пътека“ на левия бряг на Марица

За втора поредна година Арт група Дупини от Велико Търново ще трансформира крайречното пространство в проекта на Младежки дом - Пазарджик "Реката".

На 29, 30 и 31 август артисти от България, Гърция и Турция ще реализират творчески проект „Пътеката“. Ленд арт инсталацията ще се създаде на левия бряг на река Марица по течението, в тревните площи, между моста на панаира и пешеходния мост в близост до хотел „Марица“.

„Пътеката“ символично представя пътя, който като река преминава и свързва различни територии, етноси и култури. Проектът събира автори от 3 държави - България, Турция и Гърция. Заедно те ще изградят инсталация, символизираща връзката между тези държави. Както река Марица преминава през тях, така „Пътеката“, криволичейки като река, прегръща в едно природата, изкуството и нас.

За изпълнението на работата ще усвоят дървения материал, останал от изчистването на парковите пространства в града, като го върнат обратно в природата във вид на ленд арт инсталация по брега река Марица.

Проектът е на Младежки дом Пазарджик, съфинансиран от Община Пазарджик. Той е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Участници: Варол и Сема Топач, Айсун Оран и Бусе Мутан от Турция; Олга Пластира от Гърция; Дияна Йовчева, Даниела Русева, Теодора Лазарова и Атанас Карадечев от Пловдив; Спас Киричев, Маргарита Иванова и Мария Баракова от Пазарджик. Арт група Дупини ще бъде представена от Александра Ангелова, Румен Рачков и Кирил Георгиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина