52-годишен шофьор отива на съд, дал подкуп на полицаи в Пловдив заради незаконни цигари

Автор: Plovdiv Now 3704
52-годишен шофьор отива на съд, дал подкуп на полицаи в Пловдив заради незаконни цигари

52-годишен мъж ще бъде изправен пред съда, а причината е, че си е позволил да предложи подкуп на полицаи. Окръжна прокуратура днес внесе в съда обвинителен акт по бързо производство спрямо нарушителя.

Случаят е от 13 октомври 2020 г., когато двама полицейски служители в Пловдив изпълнявали служебните си задължения като автопатрул по бул. „Васил Априлов“. Те спрели за проверка лек автомобил Крайслер, управляван от обвиняемия. Униформените поискали документите на водача, след което му разпоредили да покаже техническото оборудване на автомобила, което следвало да се намира в багажника.

Това видимо притеснило шофьора. Той отворил багажното отделение, но бързо го затворил и заявил, че нямал оборудване. Полицейските служители видели, че в багажника имало оставен черен чувал. При проверка те констатирали, че в него се съдържали стекове с цигари без акцизен бандерол. С такива били пълни и още три чанти на задната седалка на колата.

За да не бъде докладван случая на оперативния дежурен полицай, обвиняемият казал на полицаите: „Дайте да почерпя, за да оправим нещата и да ми се размине“, след което извадил от джоба на панталона си няколко банкноти – общо 175 лева, които подхвърлил в багажника на патрулния автомобил. 

Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. Обвиняемият бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. В Трето РУ в Пловдив е започнато и бързо производство за държане на акцизни стоки без бандерол.

Бързото производство е внесено за разглеждане в Окръжен съд – Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина