1500 деца, облечени като дъгата, с песни и танци помогнаха за каузата - нова детска клиника

Автор: Plovdiv Now 4532
1500 деца, облечени като дъгата, с песни и танци помогнаха за каузата - нова детска клиника

Впечатляващо посрещане на 1 юни – Ден на детето – организира за своите най-малки граждани районната администрация на „Северен". Инж. Ральо Ралев бе щастлив да посрещне в Гранд хотел Пловдив скъпите си гости от седемте детски заведения, в които се отглеждат и възпитават над 1500 деца. 

Пъстроцветната общност на малките артисти представи своята празнична програма „Усмихнати сърца – и ние правим добро", която трогна зрителите с детска непосредственост и завладяваща емоционалност. Мултимедийно представяне на детските градини онагледи енергията на ежедневието в тях, красотата на хилядолетния ни град и на родните простори.

Пред децата и гостите инж. Ралев обясни, че тазгодишното честване на празника е и с подкрепената от детските заведения и кметската администрация благородна кауза на пловдивчани – дарителската кампания за набиране на средства за изграждане на модерен педиатричен и онкохематологичен комплекс към УМБАЛ „Св. Георги".

Г-н Петър Чапанов, представител на организационния комитет на дарителската кампания на Университетската болница  „Най-доброто за нашите деца и онкоболни", благодари от сърце на деца и родители, на инж.Ралев и неговия екип  за жеста на дарителство в полза на изграждането на модерен медицински корпус.

В стихове, песни и танци, малчугани, облечени в цветовете на дъгата, грейнали от вълнение, се представиха пред нестихващи аплодисменти. Стотици снимки на щастливите родители съхрани атмосферата на събитието, което обедини деца и родители, педагози и официални лица в общност, която сподели радостта за децата на Пловдив и за тяхното щастливо детство.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина