“Житената питка“ очарова малчуганите в парк “Каменица“, предстои и спектакъл за възрастни

Автор: Plovdiv Now 4901
“Житената питка“ очарова малчуганите в парк “Каменица“, предстои и спектакъл за възрастни

Кукленият театър “Житената питка“ събра малки и големи в парк „Каменица“ вчера. Артистите от Държавен куклен театър Пловдив - Соня Ботева и Панайот Добрев се раздадоха докрай на своята публика и накараха малките си зрители да научат как се меси питка, за какво служи маята, какво значи „нощви“. Животните от приказката бяха пресъздадени от най-обикновени кухненски прибори - бъркалки, гевгири, щипки и др. Артистите дадоха идея на децата и техните родители как в къщи може да се направи импровизиран театър с подръчни кухненски прибори.

От районната администрация се бяха погрижили столчетата за децата да бъдат на отстояние и да се вземат всички противоепидемични мерки. Проявата е финансирана от Отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив

На 25 август от 20:30 часа отново в парк „Каменица“ предстои театър на открито и за възрастните – комедията „Любов в лудницата“ с участието на Ненчо Илчев и Албена Павлова. Кметът на район "Източен" Иван Стоянов обяви, че подготовките за Коледното и Новогодишното тържество вече са започнали, а за следващата година, е предвидено включването на поне два фестивала в културният календар.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина