Жител на Столипиново се качи пил зад волана, хвърли 10 лв. на полицаи, за да избегне проверка

Автор: Plovdiv Now 3971
Жител на Столипиново се качи пил зад волана, хвърли 10 лв. на полицаи, за да избегне проверка

„Добър вечер старши, не ме тествай, моля ти се, пил съм само две бири”. С тези думи 68-годишният кофражист Яшар Говедар опита да избегне тест за алкохол и подхвърли 10 лева на полицаи, спрели го за рутинна проверка на пътя.

Сцената се разиграла на бул. „Цариградско шосе“ №13, около 22.40 часа на 9 юли миналата година. Говедар празнувал мюсюлмански празник в Столипиново при една от дъщерите си, след което решил да отиде на гости и в къщата на другата. Въпреки че бил подпийнал, се качил на автомобил и потеглил. Не след дълго обаче бил спрян от органите на реда. Освен че шофирал под въздействието на алкохол, Говедар знаел, че колата, на която се е качил, е технически неизправна. За да избегне полицейската проверка и евентуални актове, се опитал да подкупи полицейските служители със сумата от 10 лева. Впоследствие бил арестуван и предаден на съд.

Пред магистратите Яшар Говедар каза, че изключително много съжалява за постъпката си и признава напълно вината си.

Признавам се за виновен и много съжалявам. Втори път няма да се повтори, защото годините ми вече не отговарят на такива неща”, допълни Яшар.

Той и адвокатът му Александър Почев поискаха делото да протече по съкратеното съдебно следствие, с признаване на всички факти и обстоятелства, така, както са описани в обвинителния акт. Държавното обвинение поиска условна присъда от 1 година и глоба 1000лв., а защитата пледира за 6 месеца и 500лв. глоба. Съкратеното следствие гарантира на обвиняемия намаляване на присъдата с 1/3.

След като изслуша страните, съдия Силвия Цанкова призна Яшар Говедар за виновен, налагайки му редуцирано наказание от 4 месеца лишаване от свобода отложено във времето с 3 години изпитателен срок. Обвиняемият трябва да заплати и глоба от 500лв. и 230лв. разноски по делото.

Присъдата му не е окончателна и той може да обжалва в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина