Защо строители се върнаха на бул. „Източен” в Пловдив няколко години след ремонта му?

Автор: Благовест Андонов 5913
Защо строители се върнаха на бул. „Източен” в Пловдив няколко години след ремонта му?

Защо ремонтират отново бул. „Източен”, след като преди няколко години е бил реконструиран, а е видимо здрав? Този въпрос бе зададен от читатели, които видяха строителната техника и фрезования булевард между бул. „Кн. Мария Луиза” и бул. „6 септември”.

В действителност западното платно на булеварда е в много добро състояние след реконструкцията му през 2013 година. Тогава обаче ремонтът бе извършен само в тази му част. Самият булевард разделя районите „Източен и „Централен”, като западното платно е към централна градска част.  Дейностите тогава включваха преасфалтиране и ремонтиране на тротоарите. Така и обаче ремонтът не се прехвърли от другата стана на булеварда .

„Източното платно не е ремонтирано повече от 15 години, а по пътя имаше пропадания и постоянно изникваха дупки. На места отдолу дори има паваж за подложка. Поради това ще премахнем паважа, ще наложим ново пътно легло, като ще направим и отводнява, тъй като шахтите са пропаднали. След това ще положим два слоя асфалт. По западното платно няма да извършваме дейности”, обясни зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. Реконструкцията на булеварда се прави по големия договор за уличните ремонти на стойност от 6 млн. лева из целия град.

С ремонта на източното платно на булеварда цялата зона ще е изцяло с нова настилка – бул. „Кн. Мария Луиза”, „6 септември” и „Цар Борис III Обединител”. Отделно в карето бяха направени и ремонти за над 20 млн. лева във вътрешнокварталните улици по „Региони в растеж”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина