Задържаха търговеца Гочо заради контрабанден тютюн при спецакция в Столипиново

Автор: Plovdiv Now 5123
Задържаха търговеца Гочо заради контрабанден тютюн при спецакция в Столипиново

Търговецът Метин Мустафа, известен като Гочо, който в съда свидетелства как е бил жертва на полицейски рекет, е задържан за контрабанда. При специализираната операция за акцизни стоки в Столипиново на 17 август, в магазина му са открити 400 къса цигари и тютюн за наргилета без платен акциз, съобщи trafficnews.bg.

Той е арестуван за 24 часа, а след това е освободен, а срещу него е образувано бързо производство. 

Метин Мустафа бе основният свидетел срещу полицаите Стефан Модев, Петър Атанасов, Валентин Гоцев, Желязко Колев и Георги Илиев. В съда той подробно разказа как е бил ограбен, рекетиран и бит. Твърди, че пред затвора бил пресрещнат от цивилен мъж, който го спрял. Показал му значка и казал, че е полицай. Качил се при него и го накарал да кара към Лаута. Там го чакал автомобил с още полицаи.  Пред бар „Галакси” полицаят слязъл влезл чантата му, пълна с пари и документи , общо около 4 000 лв. .

След два дни в магазина на Метин пристигнал мъж, твърдейки, че е полицай.

„Каза ми да изляза с него, за да говорим. В улицата ми показа личната ми карта и каза, че за да си я получа обратно трябва да му дам 500 лева. Този човек беше Стефан Модев. Казах му, че нямам пари в мен и да се върне след ден-два. Така и стана – след 3 дни полицаят се появи с черно ауди А8. В колата имаше още двама, но не успях да ги видя. Дадох им парите, върна ми картата и си заминаха”, разказва Мустафа.

След 3 месеца Мустафа бил повикан в Шесто районно, тъй като спрямо него имало призовка от районното в Раковски. Дежурният му казал кой полицай да търси в малкото градче и кога трябва да бъде в местната структура на МВР. Твърди, че районното е бил и изнудван да даде 20 000 лева. 

Миналата година в магазина на Мустафа отново е открита контрабандна стока и сумата от 100 000 лева. Тогава обаче вината е поета от жената на  Гочо, която в последствие е осъдена. 

Междувременно полицаите, обвинени в грабеж и рекет, бяха осъдени на първа инстанция и в момента са зад решетките. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина