Зад решетките остава дюнерджията, зареждал системно Столипиново с хероин и кокаин

Автор: Plovdiv Now 5246
Зад решетките остава дюнерджията, зареждал системно Столипиново с хероин и кокаин

Собственикът на заведение за бързо хранене до Централна гара Ибрахим Йозил, заловен по време на наркосделка с 2650 грама хероин в Пловдив, остава окончателно зад решетките. Това реши днес Апелативен съд – Пловдив след заседание, по време на което турският гражданин поиска изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража” в по – лека такава.

Припомняме, че Йозил и две жени - фризьорките  Елена Тодорова(37 г.) и Селвет Хюсеин(24 г.) бяха задържаните при спецакцията на пловдивската полиция в Столипиново на 19 август срещу наркодилъри. У 48-годишния мъж органите на реда бяха открили 257 грама хероин и по-малко от половин грам кокаин. Заедно с двете фризьорки тримата са разпределяли наркотика и са го пласирали в малки количества. 

Ден след акцията, органите на реда влязоха в следите на дистрибутора на дрогата. Така стигнаха до мъж от Габрово, в чийто двор служителите на Криминална полиция, изкопаха още 5 килограма хероин. В колата на Иван Воденичарски пък се натъкнаха на 1 кг. кокаин.

Последният е с наложена от Окръжен съд – Пловдив мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Подобна съдба застигна и съучастника му - Ибрахим Йозил. Апелативните магистрати прецениха, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че турският гражданин е извършил това, в което е обвинен, на база протоколи от извършени процесуално-следствени действия, личен обиск, при който у лицето са намерени количествата хероин и кокаин.

В подкрепа на това са и свидетелски показания, свързани с това, че лица, занимаващи се с разпространение на хероин на територията на град Пловдив, са контактували интензивно с Йозил.

Апелативните съдии споделят и останалите доводи на първата инстанция за съществуваща реална опасност от извършване на престъпление и укриване, като взеха предвид и обстоятелството, че лицето е трайно установено зад граница.

Определението е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина