За пръв път: Детска градина в Пловдив представи онлайн обучение

Автор: Plovdiv Now 5213
За пръв път: Детска градина в Пловдив представи онлайн обучение

Детска градина „Маргаритка“ в район "Източен" в Пловдив за първи път представи онлайн практика за родители и учители от детските градини, в която активно се използват интерактивните изображения в учебно-възпитателния процес  с най-малките. Дейността е финалната част от Проект “Големият интерактивен екран за малките любопитковци“  по Програма Еразъм+  , стартирал на  01.06.2019г. и продължаващ до 31.05.2020г. Учебни форми представиха учителите Зоя Колева, Мария Георгиева, Кръстина Тодорова и  Силвия Петринска

В проекта участват всички учители, като са разработени материали и реализирани практики с деца в образователни ситуации в направления български език, математика и околен свят.

Разработените материали са съобразени с възрастовите възможности на децата, като най-голямо внимание се обръща на езика, за да се формира натрупване на речеви еталони, особено важни за деца, чийто майчин език е различен от българския.

Тодорка Бакърджиева - директор на градината и ръководител на проекта, сподели, че интересът на колегията е бил много голям и всички педагози работят усърдно и с удоволствие. "Нашата идея е чрез онлайн практика да споделим опита си с повече колеги и съмишленици и да чуем  техните мнения", казва тя. 

Опитът на детските градини в Източен с работата по Проекта „Растем заедно“ по ОП НОИР в изминалите 3 години даде много добри резултати и умение на директорите да кандидатстват самостоятелно  за грантове по отделни програми, което много ме радва- сподели районният кмет Иван Стоянов. Той допълни, че в период като този-  на принудителен престой на учебните заведения , възможността да се предлагат онлайн практики и обучения е отлично решение да продължи работата на образователните институции в нова интерактивна среда и в това отношение Пловдив е отличник.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина