Все още тлее жестокият пожар в Пловдив, срути се покривът на единият от складовете

Автор: Plovdiv Now 7885
Все още тлее жестокият пожар в Пловдив, срути се покривът на единият от складовете

Все още тлее пожарът, който избухна в строителните складове на бул. „Марица-юг". 

Преди минути се срути покривът на склада, от който тръгна пожара. Това осначава, че се е развила температура от 1200 градуса. Продължава отделянето на дим, но то е в по-малки количества от преди три часа. На място бяха изпратени 8 екипа на пожарната. Огнената стихия бе на голяма площ, а димът от мястото покри част от града. Това принуди властите да издадат предупреждение хората от районите Тракия и Източен да затворят вратите и прозорците си.

Огънят е тръгнал от склад за строителни материали и е обхванал над 20 халета, които се помещават на площ от няколко декара. Пожарът бързо е обхванал складираните изолационни материали. За щастие при инцидента няма пострадали хора. 4 екипа на пожарната продължават да гасят тлеещото огнище.

Само в района  на ул. "Батак" и ул. "Прохлада" продължава да се усеща задушлива миризма.Това съобщи кметът на район „Източен“ Иван Стоянов, който от началото на пожара бе на мястото на инцидента.

В СУ „Пенчо Славейков“ РИОСВ-Пловдив  е поставена измервателна станция, която ще остане поне 24 часа и ще прави замервания на въздуха.  За живеещите в останалата част на „Източен“ и  на район „Тракия“ вече няма опасност и те могат да  отворят прозорците си и да излизат навън, увериха от РИОСВ-Пловдив.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина