Вандали повредиха плочите на гробове в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 14668
Вандали повредиха плочите на гробове в Пловдив

Вандали са повредили плочите на множество гробове в северозападния край на Централни гробища днес следобед. Младежи от ромски произход са осквернили десетки гробове, като са ритали надгробните плочи, твърдят очевидци. Някои от паметници само са паднали, но други са счупени. 

Хулиганите са минали през гробовете след обедния обход на охраната. Репортер се свърза с охранителната фирма, която пази гробщния парк. 

"Инцидентът е станал около 13 часа, малко преди това нашият служител е направил обичайния си обход и всичко е било нормално. След като установихме какво се е случило, веднага сигнализирахме полицията, с които работим по разкриване на извършителите. Преглеждат се камери от съседни обекти, провеждат се разпити. Вече има и насоки към евентуалните виновници. Работи се активно", коментира управителят на охранителната фирма Любомир Апостолов. 

Централни гробища са разположени на площ от 360 дка, като през деня всички входове са отворени за посетители. Дневната охрана се осъществява от  двама служители на фирмата, като единият е дежурен на централния вход, а другият извършва обходи на всеки два часа. 

Районът, в който хулиганите са вандалствали, е около 300 квадрата и се намира в самия край на парка. В непосредствена близост се намира един от входовете, който е в съседство с няколко къщи, населени с роми. В района често има оплаквания, че деца от къщите замерят автомобили с камъни, просят и тормозят минувачи. 

" Изключително сме омерзени от случилото се. Това е първият инцидент, откакто сме ангажирани с охраната на парка. Сигурен съм, че скоро виновниците ще бъдат открити. Няколко часа преди това, служител на охраната е получил сигнал от гражданин, който се е оплакал, че момчета от ромски произход са го замеряли с камъни , тъй като им е направил забележка да не досаждат на опечалените" разказа Апостолов. Той заяви, че охраната в района е засилена с мобилни екипи, като разходите за това се поемат от фирмата. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина