Тримата дилъри, заловени в Столпиново, остават окончателно в ареста

Автор: Валерия Василева 5300
Тримата дилъри, заловени в Столпиново, остават окончателно в ареста

Дилърът Георги Костадинов - Кадрито и другите двама задържани – Руслан Йосифов и Виктор Янков, по време на мегаакцията за наркотици в Столипиново преди седмица, остават окончателно в ареста., съобщи trafficnews.bg.

Тримата мъже са от Кричим и са привлечени като обвиняеми за държане на 0,5 кг хероин.

Кадрито и Йосифов не са жалили наложените им на първа инсатнция мерки. Днес пред магистратите се изправи единствено Виктор Янков, който от началото на сагата твърдеше, че не е знаел какво пренася. В крайна сметка според съда, от доказателствата по делото и проведените разпити на свидетели,  може да се направи обосновано предположение, че Янков е извършил престъплението, в което са обвинен.

Апелативните магистрати приеха, че липсва опасност същият да се укрие, но смятат, че съществува реална опасност да извърши престъпление при мярка, различна от задържане под стража. Съдът отчете водещата роля на Янков по транспортиране на наркотичните вещества, които са в голямо количество и на висока стойност.

Решението е окончателно.

Припомняме, че хероинът е бил намерен в бурсета в колата на Янков. Той сам е посочил на полицията къде е дрогата. Още на място на улица "Ландос" е признал, че дрогата е предназначена за махалата. Разказал пред униформените, че му е дадена от Кадрито и Йосифов в Кричим, за да я занесе в Столипиново. Там те са го чакали, за да поемат пратката. Полицията ги е задържала преди да я предадат.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина