Тежка техника пак влезе в квартал Столипиново, бутна незаконна постройка

Автор: Plovdiv Now 4442
Тежка техника пак влезе в квартал Столипиново, бутна незаконна постройка

Тежка техника отново влезе в квартал Столипиново. Рано тази утрин багер е започнал премахването на незаконна постройка на улица „Калина”. Всичко е изринато до основи, като част от материалите жителите на квартала сами са демонтирали. По думите на администрацията на район „Източен”, става въпрос за незаконен строеж.

„Действията ни по премахване на незаконното строителство продължава. Не е спирало през цялата година. Почти през ден техниката е в квартала. Акцията днес може би е последна за тази година. Това не означава, че дейностите по събаряне ще продължат”, каза за TrafficNews кметът на район "Източен" - Иван Стоянов. Той допълни, че район „Източен” ще поискат да им се гласува бюджет от 800 хиляди лева за дейности, свързани с премахването на незаконни обекти. 

По време на акцията част от жителите на Столипиново бяха на мястото. Част от тях са били възмутени от поредните дейности по събаряне. На място е бил и екип на полицията.

По думите им, постройката е  мюсюлмански молитвен дом. Меджитът на улица „Калина” е един от многото в квартала, но и единствен в тази част на махалата. Оказва се обаче, че молитвения дом е лицензиран като такъв.

„Постройката е незаконна, няма документи за строеж, както и такива, че е официален месджид”, допълни Иван Стоянов.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина