Столипиновци се готвят на протест заради мръсотията в квартала

Автор: Plovdiv Now 21185
Столипиновци се готвят на протест заради мръсотията в квартала

Жители на Столипиново се готвят за протест. Все още обаче хората не са определили дата, но са категорични, че ще излязат по улиците в знак на недоволство. Причината – мръсотията в квартала и сериозният проблем с боклука. Освен това те ще настояват за строг контрол при образуването на незаконни сметища по централните улици на квартала, пише trafficnews.bg.

В момента в махалата се подготвя и протестна подписка, която в последствие ще се входира до кмета на Пловдив, директора на ОП „Чистота” и дори до Регионалната инспекция по околна среда и водите.

„Искаме контрол, санкции за нарушителите и 24 часово наблюдение. Знаем, че част от проблемите се дължат на манталитета на мнозина жители на Столипиново, но те могат да се превъзпитат при по-сериозно съблюдаване на правилата. Освен това ще настояваме за увеличение на съдовете за смет”, каза пред медията ни Абдулсамед Вели. Той и още доброволци всеки ден следят как се извършва сметосъбирането в квартала. По думите му, само част от боклука се извозва, а останалият се оставя около казаните и дори вътре в тях.

"Забелязахме, че при наличието на три контейнера, само един от тях се почиства. Останалите не. Ето така се образуват сметищата”, коментира още Вели.

Със собствени средства той е закупил и монтирал камера за видео наблюдение. Техниката е монтирана около съдовете за смет на улица „Ландос”. В момента още една камера ще бъде позиционирана от жителите, този път на улица „Крайна”

„Закупихме и трета камера, като все още не е пригодена за употреба. Не сме решили къде ще бъде позиционирана. Доброволци вече следят за нарушения”, коментира още Вели.

Припомняме, че пловдивчанинът бе готов да заведе дело срещу ОП „Чистота”. Той дори бе подал еднол

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина