Смрад и боклуци на метри от забавачка в Столипиново! Местен: Пускали сме жалби, никой не чисти

Автор: Деница Лещева 6581
Смрад и боклуци на метри от забавачка в Столипиново! Местен: Пускали сме жалби, никой не чисти

Смрад и болести на метри от детската градина - за това алармира в социалните мрежи притеснен жител на квартал "Столипиново". Мъжът качи в профила си видеоклип, на който ясно как тясната уличка пред кварталната забавачка е зарината с боклуци от всякакъв вид. За проблема той обвинява администрацията.

"Пускали сме много жалби, но никой не идва да почисти", твърди мъжът. И изтъква, че дори и към този момент децата на квартала се се намират на метри от отпадъците, които могат да бъдат и източници на опасни зарази. Местните твърдят още, че неведнъж са искали на мястото да бъде поставен контейнер за смет, но никой не е откликнал на молбата им.

Наш репортер се обърна за коментар към кмета на район "Източен" Николай Чунчуков. 

"Всеки ден районът се обслужва от ОП "Чистота". Контейнерът се намира малко по-надолу по улицата, тъй като този участък е прекалено тесен, за да премине комионът", обясни той. Чунчуков допълни, че понякога местните изхвърлят боклуците си извън регламентираните за това места, но на следващия ден те биват събирани от предприятието. 

Районният кмет бе категоричен, че в последно време в кметството не са постъпвали сигнали за неренгламентирано изхвърляне на отпадъци в района на детската градина. 

Припомняме, че в началото на миналата година друг столипиновец изсипа боклук в краката на посланици, посетили детската градина. Швейцарските гости дойдоха под тепетата, за да се запознаят с ромската интеграция, но вместо тържествено посрещане, ромите възроптаха срещу показното "зачистване" на махалата за гостите. Според недоволстващите столипиновци посланиците били застанали точно на мястото, което до предишния ден потъвало в отпадъци, но било заравнено от багери по повод визитата. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина