Следствен експеримент възпроизвежда убийство, извършено преди 14 години в Пловдив

Автор: Ива Модова 4071
Следствен експеримент възпроизвежда убийство, извършено преди 14 години в Пловдив

30-годишният Никола Камберов - Синбад, който извърши убийство пред 14 години, застава за пореден път пред съда. На заседанието в понеделник, всички неявили се до момента свидетели, трябва да дадат показания пред магистратите.

На екран пък ще бъде възпроизведен и следственият експеримент, който разкрива начина на убийството. На предходното заседание очи в очи се изправиха всички, присъствали на убийството във фаталната нощ. То бе белязано със скандали, бой и глоби. 

Камберов е обвинен за това, че на 13 декември 2003 година е убил по особено жесток начин 26-годишният Божидар Моллов в Столипиново.

На тази дата преди 14 години Никола, известен с прякора си Синбад, пътувал в лек автомобил заедно с двама свои приятели и  приятелката на единия от тях. След 23 часа те се придвижили по ул. „Сокол“, в посока към т.нар. „боклук-блок“ в квартал Столипиново.  По това време Божидар вървял сам по ул. „Сокол“ и приближил автомобила им, който бил спрял. Той се навел през прозореца, хванал с двете си ръце един от пътниците и започнал да го обижда и попитал защо му е  отнел приятелката, която била в автомобила. В това време Никола слязъл от автомобила, започнал да го удря с юмруци, при което пострадалият паднал в близка локвата, след което станал и се отдалечил от колата. Никола  го последвал.

Извадил нож с дървена дръжка, с дължина на острието 12 см., и нанесъл с него удар на Божидар в гърба. След това си тръгнал и изхвърлил ножа в река Марица. Той се уговорил с пътниците в автомобила да си мълчат за инцидента. През това време пострадалият започнал да вика за помощ, успял да се добере до близкия блок на ул. „Сокол“ и почукал на една от вратите. Свидетелката го видяла да лежи пред апартамента, излезли други хора и повикали Спешна помощ. По-късно лекарите констатирали смъртта на Божидар, като според съдебно-медицинската експертиза се дължи на сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност, причинена от остра кръвозагуба.

През пролетта на 2017 г. били дадени свидетелски показания по случая, след което Никола е бил задържан. Извършен е бил следствен експеримент, при който той е посочил мястото, където е наръгал пострадалия, механизма, по който го е извършил, както и къде е изхвърлил ножа.

Снимка: 24 часа

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина