След Шекера! Пловдивската полиция провежда операция “Респект“ и в Столипиново

Автор: Ива Модова 1166
След Шекера! Пловдивската полиция провежда операция “Респект“ и в Столипиново

Ден след масираните проверки в Шекер махала, пловдивската полиция влезе вчера и в най- голямото ромско гето - Столипиново. Мащабна спецакция стартира в пловдивския квартал преди час. 4 буса на специализираните полицейски сили са блокирали ул. "Елба", тече масова проверка за лични документи, акцизни стоки, както и фалшификати на световни брандове. По време на операцията са открити ментета на "Адидас", "Армани", "Версаче" в 4 магазина на ул. "Елба". В търговски обект е открито месо, без документи за произход.

На място пристигна екип на Икономическа полиция и започна проверка в четирите обекта, в които са открити фалшиви маркови стоки. 

Проверени бяха 100 човека, на 20 от които са съставени актове за липса на документи, 18 акта по Закона за движение по пътищата и 14 фиша. Един от проверените е бил без книжка, а друг - без застраховка "Гражданска отговорност".

Патрулки кръстосват квартала и следят за издирвани лица. В района има и полицейски кучета. 

"Целта на вчерашната и днешната специализирани операции е превенция. Те са част серия акции, които започнах след като поех ръководството на ОД МВР - Пловдив. Вече сме провели СПО- та в Хисар, Асеновград, Стамболийски, Труд.  Предстои такава операция и на територията на града. Използваме целият ресурс на Специализираните полицейски сили. Паралелно с това през уикендите се правят и проверки в нощните клубове съвместно с НАП. Проверките по всички линии ще продължат, пловдивчани трябва да се чувстват спокойни и сигурни. Също така се надявам масираното полицейско присъствие да се отрази и на пътната обстановка и да намалим броя на катастрофите" коментира ст. комисар Йордан Рогачев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина