След акцията в Шекера: Багери влизат и в Столипиново, сриват със земята 50 къщи

Автор: Ива Модова 4036
След акцията в Шекера: Багери влизат и в Столипиново, сриват със земята 50 къщи

Багери влизат и в ромската махала Столипиново съвсем скоро. Близо 50 къщи и престройки към сгради ще бъдат бутнати, като всичките са пригодени за живеене. За всяка една къща е издадено предписание за събаряне.

Къщите в момента се обитават от роми и се намират на различни локации в махалата. Освен изградени нови сгради под ударите на багерите ще попаднат и престройки към вече съществуващи постройки, както и бараки.

Припомняме, че преди ден тежки машини влязоха в другата ромска махала на Пловдив – Шекера. 10 постройки бяха сринати, като сред тях и две пригодени за живеене. Акцията бе планувана още в края на миналата година, но заради студеното време администрацията на район „Северен” атакува в началото на пролетта.

Предстои събарянето и на всички бараки, павилиони и сергии на улица „Напредък”, върху северния обходен канал. Общо подадените заповеди за премахване са над 50.

Стана ясно още, че детската градина на улица "Елба" 10, която от години е узурпирана от Джамисет Джафер, също ще отиде в историята.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина