Съучастниците на дилъра Кадри: Мислехме, че носим билки, а то било хероин ВИДЕО

Автор: Ива Модова 5933
Съучастниците на дилъра Кадри: Мислехме, че носим билки, а то било хероин ВИДЕО

До 15 години затвор може да получи дилърът Георги Костадинов по прякор Кадри,  заловен при полицейската акцията в сряда вечер в Столипиново. Срещу него има повдигнато обвинение за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, като деянието е извършено при опасен рецидив. Костадинов е съден три пъти, два от които по същите обвинения. Лежал е близо три години в затвора.

С осем присъди е и съучастникът му – Руслан Йосифов. Шест от тях са от общ характер, а два за държане с цел разпространение на наркотици.

Без криминално минало е третият задържан – Виктор Янков. Той е човекът, у когото е била открита дрогата – близо 500 грама хероин. Той е пътувал заедно с братовчед си, който също е бил задържан по време на акцията. Днес обаче, последният е бил освободен, тъй като няма данни да е съпричастен към деянието, а само е превозвал роднината си. Янков е тръгнал от Кричим, но поради липсата на превозно средство е помоли братовчед си да го закара. Пред органите на реда Виктор разказал, че Кадри и Йосифов, по прякор Чопи, са го накарали да закара до Столипиново пакет с билки.

Там е щял да го чака мъж, който той не познавал. Не знаел и името му. Тези думи се потвърждават и от братовчеда на Янков.

Друг свидетел пък – Грозев, заявил пред полицаите, че Виктор му споделил, че пренася в чанта забранени вещества, които са му дадени от Кадри и Чопи, като трябва да им ги предаде в Столипиново.

Макар да не са били в колата, Йосифов и Костадинов са били закопчани в пловдивската ромска махала, минути преди да бъде предадена пратката. Замесените в схемата са били наблюдавани няколко дни, като сутринта на 30 януари е постъпила информация за самата сделка.

Според съдия Петко Минев има достатъчно събрани доказателства, за да се заключи, че тримата задържани са автори на деянието.Налице са и достатъчно доказателства да се смята, че те могат да се укрият или да извършат друго престъпление. Поради тази причина Янков, Йосифив и Костадинов ще останат в ареста.

Защитниците им са категорични, че ще обжалват наложените им мерки.

Какво още каза адвокат Иванов и прокурор Махмудиев може да видите във ВИДЕОТО:

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина