Съдят мъж от Столипиново заради побой над шофьор от градския транспорт

Автор: Plovdiv Now 9101
Съдят мъж от Столипиново заради побой над шофьор от градския транспорт

Изправят на съд жител на "Столипиново" заради побой над шофьор от градския транспорт под тепетата. Срещу агресивния пловдивчанин е повдигнато обвинение, за това, че на 28 октомври 2022 г., по хулигански подбуди, причинил на шофьора на автобуса лека телесна повреда, изразяваща се в травматичен артрит на лявото слепоочно-долно челюстна става и частично счупване на короната на шести долен ляв зъб. Делото е насрочено за 11 януари в Пловдивския районен съд.

Пострадалият работел като шофьор от градския транспорт в Пловдив и по време на инцидента изпълнявал служебните си задължения. На 28 октомври 2022 г. се намирал на последна спирка по маршрута, която била на ул. “Калина“ в кв. "Столипиново", където спрял за престой върху остров, изграден на ул. “Калина“ в близост до ул. “Крайречна“. Шофьорът бил сам в автобуса, който бил със запален двигател и със затворени врати. Пострадалият  правил почивка, която  била в рамките на 2-3 минути и изчаквал кондуктора, който слязъл на предпоследна спирка.

В същото време подсъдимият говорил по телефона в близост до автобуса и след като приключил разговора си, почукал на предната врата на автобуса. Шофьорът отворил вратата като поканил мъжа, мислейки го за пътник. В момента обаче, в който той влязъл в автобуса, се развикал на шофьора защо спира на посоченото място. Докато пострадалият се извинявал, подсъдимият започнал да му нанася удари с юмруци в областта на лицето, след което го хванал с ръце и издърпал по стълбите от автобуса. Бутнал го на земята и започнал да му нанася удари с ръце и крака по лицето. Веднага щом мъжът спрял с непредизвиканата физическа агресия, шофьорът се изправил и влязъл в автобуса като затворил предната врата, а агресорът се опитвал да я отвори отново.

За да се защити, шофьорът се обадил на тел.112, тъй като на място пристигнал и бащата на побойника, който също се държал агресивно и заплашително.

След пристигането на униформените, нападателят бил задържан.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина