Ромите от Столипиново се опитали да опазят четвъртия дилър от арест чрез закани за саморазправа

Автор: Plovdiv Now 4289
Ромите от Столипиново се опитали да опазят четвъртия дилър от арест чрез закани за саморазправа

Закани за саморазправа и опит за осуетяване на ареста на четвъртия дилър е причината за напрежението в ромската махала Столипиново снощи. По данни на прокуратурата, по време на акцията на улица „Ландос” са били задържани трима мъже, а четвърти е избягал към заведение в уличките. Пред механата цивилни полицаи са уловили мъжа, но при опита той да бъде арестуван роми от заведението наизскочили и започнали да заплашват със саморазправа органите на реда. Те опитали да осуетят ареста и това наложило появата на спецсилите в махалата.

„Специалните сили са върнали наизлезлите отвън клиенти на заведението, за да не пречат на разследващите. Не е имало употреба на насилие. До момента в прокуратурата не са постъпили данни за нанесени телесни повреди спрямо някои от присъстващите в механата”, заяви заместник-окръжният прокурор Галина Андреева-Минчева.

Тя добави още, че около 22 часа от "Столипиново" са засечени обаждания към ромската махала в Асеновград с предупреждения, че се готви нападение над въпросната махала. Там е настанал смут и започнали лавинообразни обаждания от асеновградчани към спешния телефон 112. Започната е светкавична проверка, до напрежение не се е стигнало.

Припомняме, че сред арестуваните е известният наркодилър от Кричим - Кадрито. Той е бил пипнат с половин килограм хероин на Хаджията Груев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина