Режат лентата на здравен и образователен център в Столипиново

Автор: Plovdiv Now 4246
Режат лентата на здравен и образователен център в Столипиново

Откриват здравния център към ДКЦ "Изток" в квартал Столипиново, който е изграден е по проект "Всички заедно: за по-добро образование и здраве" на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Лентата на новия обект ще прережат посланикът на Швейцария Н. Пр. Мюриел Берсе Коен и заместник-кметът на Община Пловдив Георги Титюков.

След това официално ще бъде открит и образователният център в малцинствения квартал. Сградата се намира в общия двор на НУ "Кирил Некатриев" и СУ "Найден Геров".

Проектът, който се реализира в пловдивския квартал Столипиново и в гр. Куклен, стартира в началото на 2017 г. и е на обща стойност 1 077 495 лева. Той има за цел да подкрепи ромската интеграция чрез реализирането на разнообразни мерки в областта на образованието, здравеопазването и овластяването на ромската общност чрез средствата на изкуството, спорта и културата.

Партньори на Община Пловдив по проекта са социална фондация "Инди Рома 97", общинска фондация "Пловдив 2019", Община Куклен, СУ "Найден Геров", ОУ "Кирил Нектариев", ДГ "Лилия".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина