Разбиха незаконен цех за цигари в Столипиново при спецакция, четирима задържани

Автор: Plovdiv Now 5003
Разбиха незаконен цех за цигари в Столипиново при спецакция, четирима задържани

300 кг тютюн, машини за рязане и електронна везна откриха и иззеха полицейски служители от "Криминална полиция " на Шесто РУ от незаконен цех в Столипиново. В спецакцията по линия "разпространение на безакцизни стоки" са задържани четирима души.

В късните часове вчера полицейски служители са проверили частен адрес на улица " Донбас" 26 в квартала. Имотът на посочения адрес е собственост на 48-годишна, криминално проявена жена, която живее заедно с 28-годишната си дъщеря. В стая, обособена като производствено помещение , униформените установили двама мъже работници - на 21 и 35 години, в момент на рязане на тютюневи листа.

При претърсване от къщата на жената са иззети 300 кг тютюн на листа, 20 кг ситно нарязана листна маса - готова продукция, машина за рязане на листната маса и електронна везна. Четиримата са задържани за срок до 24 часа за извършено престъпление по чл 234 от НК, а по случая е образувано досъдебно производство.

В рамките на проверки автопатрул на районното управление спрял на улица " Острез" в квартала водач на микробус "Форд Транзит". Униформените установили, че в превозното средство 26-годишен мъж, който няма предишни нарушения, съхранява 284 кг прахообразна маса с мирис на тютюн. Откритата маса е иззета, а по случая е започната проверка за събиране на достатъчно данни за извършено престъпление. Още една проверка по линия разпространение на безакцизни стоки е започната същия ден.

Както вече съобщихме, от апартамент на напукалия се от вчерашното земетресение блок на улица "Сокол", обитаван от 48-годишна жителка на квартала, е иззет килограм тютюн и саморъчно свити цигари.

Операциите по линия "акцизна контрабанда" продължават.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина