Разбиха нелегален пункт за вторични суровини в Столипиново

Автор: Ива Модова 15504
Разбиха нелегален пункт за вторични суровини в Столипиново

Икономическа полиция нахлу в нелегален пункт за вторични суровини в Столипиново. Акцията е на улица „Крайречна”, научи репортер на TrafficNews.

Докато стопанинът на пункта бил в двора, две коли с униформени нахълтали. Екип на „Икономическа полиция” също влязла в незаконния обект. Оказва се, че собственикът въртял бизнес със стари автомобилни двигатели, за което нямал лиценз. По информация на наши източници, в двора са открити няколко мотра.

Стопанин на пункта е познат в ромската махала като Пайтака. Живущи до двора разказаха пред репортер, че Пайтака от 4 години се „мотае” в пункта. От една година обектът е затворен официално и дейността прекратена. Нелегално обаче Пайтака е изкупувал автомобилни двигатели. 

На закрити врати той и приближените му са разглобявали моторите. Целта им била да извлекат цветните метали, които препродавали. Останалите части от двигателите са били хвърляни в незаконните сметища и дори по-лошо-в реката.

Пунктът е добре скрит между незаконни постройки и огромно сметище. Той се намира и непосредствено до Марица, където тайно Пайтака е мятал частите от мотори. За да функционира и да извършва подобен тъп дейсности, Пайтака трябва да притежава лиценз. Такъв липсва. 

Запознати разказват, че голяма част от източените масла от двигателите също се хвърляли във водата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина