Пукнатините в блока в Столипиново не са от труса, но не е ясно дали е годен за живот

Автор: Plovdiv Now 5237
Пукнатините в блока в Столипиново не са от труса, но не е ясно дали е годен за живот

Пукнатините на блока на ул. „Сокол” №31 в Столипиново са стари и не са се отворили нови след земетресението миналата седмица, това е констатирала проверката на „Жилфонд” и район „Източен”, заяви районният кмет Иван Стоянов. Той обясни, че един от обитателите на блока заявил, че панелите са напукали и всички ги е обзела паника.

От ОП „Жилфонд” са сравнили пукнатините по блока преди и след земетресението и се е установило, че те са стари.  Припомняме, че десетки обитатели на въпросния вход отказаха да се приберат след труса на 1 май, като се наложи полиция да призовава да влязат по домовете си.

Въпреки че няма нови щети по блоковете, все още не е ясно дали те са годни за живот. Причината са мазетата, които са под вода от десетилетия. За да се направи конструктивно обследване на сградата, първо трябва да се отводнят входовете. От район „Източен” са направили преписка към Голяма община за мерките, които трябва да се вземат. Отводняването на 22 блока с 103 входа ще струва над 1 млн. лева на Община Пловдив. Самите блокове на ул. „Сокол” и ул. „Батак” са собственост на Община Пловдив и се поддържат от „Жилфонд”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина