Преподавател коментира побоя в Автото и какво следва

Автор: Plovdiv Now 19152
Преподавател коментира побоя в Автото и какво следва

Автор: Авел Бялков

Предупреждение за преместване в друго училище или направо преместване в друго училище, са двете вероятни мерки спрямо нападателите на момче в пловдивско училище, съобщи Лазар Атмаджов, преподавател в гимназията по автотранспорт „Гоце Делчев“ в Пловдив.

"Към момента са известни нападателите. Това са момчета от 11 клас, като едно от тях не е от нашето училище. Сезирана е Детска педагогическа стая, Отдел закрила на детето, като от наша страна също ще бъдат предприети мерки за справяне с този тип поведение сред учениците,“ каза още той.

Това е доста популярен метод за изява на децата, служи за повдигане на самочувствието. Децата изпитват видимо удоволствие да наблюдават такъв тип сцени. Това се е превърнало в един вид „тренд“,“ каза Атмаджов.

Той посъветва как да реагират учениците при подобна ескалация.

„Препоръката ми е винаги да се потърси някой възрастен, или ако такъв няма, преди това да обмислят какво е редно да направят. Да не реагират импулсивно, да обмислят добре какво би било поведението им и до какви последици би довело то,“ каза преподавателят.

Инцидентът стана в понеделник сутринта пред училището. По данни на родителите на 15-годишното момче, то няма сериозни наранявания, оказана му е медицинска помощ.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина