Пловдивско кафене хванато в нарушение, приемало клиенти

Автор: Plovdiv Now 6435
Пловдивско кафене хванато в нарушение, приемало клиенти

Пловдивско кафене бе хванато в нарушение на заповедта на министъра на здравеопазването за ограничение разпространението на Covid-19.

Читател на TrafficNews сигнализира за работещ павилион в квартал "Каменица", в който се сервират напитки на клиентите. На потребителите на услугата обаче се позволява да ги консумират на място.

След репортерска проверка бе установено, че в действителност група мъже пируват, пийвайки от пълни чаши.

Около 6-ма на брой „почерпени” мъже, насядали около масите на заведението, се забавляваха, нарушавайки всички разпоредби за ограничение на коронавируса. Групата веселяци предвидливо бе блокирала достъпа до мястото, допускайки само „свои хора”, за да запази в тайна нередностите. Осветлението беше изключено, вероятно по същите причини.

Около кафенето нарушител имаше силно присъствие и движение от съкварталците, част от които обикаляха вътре и извън пространството на заведението.

Външното прозорче на заведението беше отворено само за минувачите, на групата щастливци им се сервираше директно от топла връзка между масите и бара.

Между веселяците липсваше каквато и да било дистанция, а дезинфекцията идваше навярно единствено от спиртните им напитки. За дисциплина и употреба на маски да не става и дума.

Днес на място е била направена и полицейска проверка по сигнална граждани. Служителите на реда са установили на територията 4 лица в частен двор, непосредствено до павилион на ул. Зорница. На същите са съставени протоколи по чл.65 от ЗМВР.

Припомняме ви, че в неделя друго заведение бе спипано в подобно нарушение. Кафене „Тифани” в Кършияка се оказва, че работи без проблем през последните дни.

А при внезапна проверка в Капана са съставени предупредителни протоколи на снек бар "Купон", винен магазин "Дегусто стейшън", кафе магазин "Снак", снек бар "Дивино кафе", бар "Вилица и Нож", кафе бар "Стрийт Чефс".

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина