Пак акция в Столипиново! Стотици килограми безакцизен тютюн, има арестувани

Автор: Plovdiv Now 6848
Пак акция в Столипиново! Стотици килограми безакцизен тютюн, има арестувани

140 кг безакцизен тютюн откриха в багажните отделения на два автомобила служители на Шесто РУ. Това се случило при проверка на „Форд галакси“ , управляван от 39-годишен водач, на улица „Ландос“. При отваряне на шофьорската врата от превозното средство се издавала силна миризма на тютюн.

След извършена проверка в товарното отделение били открити 7 платнени чувала със ситно нарязана листна маса. В близост до мястото на проверка бил паркиран товарен автомобил „Мерцедес“, ползван от същия водач. В него били открити още 7 чувала пълни с безакцизна стока.

Водачът, който е криминално проявен по линията, е задържан в полицейския арест.

По–рано същия ден на друг адрес в квартал "Столипиново" са задържани 54-годишна жена и нейния 34-годишен син. На улица „Донбас“ в квартала, в избено помещение служители на криминална полиция открили електронна везна и чували с тютюн- 86 кг от които нарязан и готов за пушене, а още 70 кг - под формата на обезжилени листа, подготвени за рязане. Членовете на семейството нямат предишни криминални прояви. По случаите са започнати досъдебни производства.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина