Пак акция в Столипиново! Стотици килограми безакцизен тютюн, има арестувани

Автор: Plovdiv Now 684
Пак акция в Столипиново! Стотици килограми безакцизен тютюн, има арестувани

140 кг безакцизен тютюн откриха в багажните отделения на два автомобила служители на Шесто РУ. Това се случило при проверка на „Форд галакси“ , управляван от 39-годишен водач, на улица „Ландос“. При отваряне на шофьорската врата от превозното средство се издавала силна миризма на тютюн.

След извършена проверка в товарното отделение били открити 7 платнени чувала със ситно нарязана листна маса. В близост до мястото на проверка бил паркиран товарен автомобил „Мерцедес“, ползван от същия водач. В него били открити още 7 чувала пълни с безакцизна стока.

Водачът, който е криминално проявен по линията, е задържан в полицейския арест.

По–рано същия ден на друг адрес в квартал "Столипиново" са задържани 54-годишна жена и нейния 34-годишен син. На улица „Донбас“ в квартала, в избено помещение служители на криминална полиция открили електронна везна и чували с тютюн- 86 кг от които нарязан и готов за пушене, а още 70 кг - под формата на обезжилени листа, подготвени за рязане. Членовете на семейството нямат предишни криминални прояви. По случаите са започнати досъдебни производства.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина