Осъдиха търговец на дрехи менте в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 10355
Осъдиха търговец на дрехи менте в Пловдив

Шест месеца условно получи търговец на дрехи менте в Пловдив. Той е бил хванат да продава блузи, дънки, обувки и анцузи на различни световноизвестни марки.

Мъжът е въртял незаконния си бизнес в РУМ „Изгрев”. Търговският център на ул. ”Храбрец” № 17 е прочут с разпространяване на фалшиви стоки на световни брандове, като големите корпорации тънат в неведение за процъфтяващия бизнес, за разлика от родните потребители.

Дълго време въпросният търговец е пласирал стоката.

Бизнесът обаче е бил секнат от полицаи и данъчни, които преди година са нахлули в търговския център. В магазина на мъжа са намерени стоки на обща стойност от близо 35 хиляди лева.

Конфискувани били от шорти до якета, всички с надписи - AJ ARMANI JEANS, GUCCI, GIVENCHY, LACOSTE, DSQUARED2, Dolce & Gabbana, Adidas и NIKE.

По закон този, който без съгласието на притежателя на изключителното право, използва в търговската дейност марка, промишлен дизайн, сорт растение или порода животно, обект на това изключително право, или използва географско означение или негова имитация без правно основание, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба до пет хиляди лева.

В настоящия случай обаче пловдивчанинът се е отървал единствено с условна присъда. Той получи шест месеца лишаване пот свобода с 3 години изпитателен срок. Освен това е наказан да плати и 1000 лева глоба.

Припомняме, че през лятото на 2020 година бе проведена мащабна операция за фалшиви маркови стоки в мола в квартал Столипиново. Търговският център бе блокиран от Икономическа полиция и служители на Националната агенция по приходите. Униформените бяха запечатали всички входове на центъра. Публична тайна е, че там от години се търгуват свободно ментета на световни марки. 

Част от собствениците на магазини обаче очевидно са разполагали с вътрешна информация, тъй като в деня на акцията някои от магазините не са били отворени изобщо, а други са затворили малко преди началото ѝ.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина