Осъдиха агресивната ромка, нападнала и пребила лекарка и акушерка в ДКЦ в Пловдив

Автор: Ива Модова 4849
Осъдиха агресивната ромка, нападнала и пребила лекарка и акушерка в ДКЦ в Пловдив

Ромката от Столипиново, нападнала и била лекарка и акушерка в пловдивско ДКЦ, вече е с присъда. Жената е призната за виновна и наказана с административна санкция. Припомняме, че екшънът се разиграл около 11 часа на 5 юни в поликлиниката в ромската махала. Медиците били нападнати с удари от 35-годишна жена, която внезапно нахлула в кабинета им заедно с още осем жени и един мъж с малко дете.

Пациенти, които в този момент са чакали пред АГ кабинета и са станали свидетели на случилото се, разказаха пред наш репортер, че групата била много шумна. С влизането си в кабинета, 35-годишната жена се затичала към лекарката. Замахнала и я ударила с юмрук в слепоочието. Лекарката се свлякла и наранила главата си в бюрото.

„Ще те причакаме довечера и ще те убием”, заканили се на излизане жените. В този момент сестра от съседен кабинет се обадила на тел. 112 и за минути на място пристигнали няколко екипа на полицията. Междувременно охранители и свидетели се притекли на помощ на лекарката и акушерката.

Целият екшън имал предистория. Оказало се, че нападателката е майка на тяхна пациентка, която била пометнала две седмици преди побоя.

На 14 май 20-годишно бременно момиче било на контролен преглед в АГ кабинета в ДКЦ „Изток”. Направен е ехографски преглед, който установил, че плодът се развива нормално и всичко с бременността е наред.

На 26 май вечерта обаче бременната отишла в АГ клиниката „Весела”, където лекарката давала дежурства. Пред нея разказала, че имала силни болки. Веднага й бил направен ултразвук, който установил, че плодът няма пулс. Веднага е била повикана линейка и бременната транспортирана по спешност в УМБАЛ „Пловдив”, където мъртвият плод е изваден, а родилката – спасена.

Две седмици по-късно в кабинета на лекарката нахлули семейството на пометналата жена, начело с майка й и последвало нападението.

Срещу агресивната ромка било започнато производство и същата се сдобила с обвинение за причиняване на лека телесна повреда. Битата лекарка си извадила и съдебномедицинска експертиза, в която било упоменато, че пострадалата е с оток и охлузване в лява слепоочна област и кръвонасядане в поясната област.

Пред съда нападателката признала вината си и изразила съжаление. Тя обяснила, че е приела много емоционално загубата на бебето, тъй като е майка на три деца. Помолила за снизхождение, тъй като само съпругът й работел и нямали доходи.

В крайна сметка магистратите от районен съд я признали за виновна по така повдигнатото й обвинение. Ромката е освободена от наказателна отговорност, но глобена с административна санкция от 1000 лева. Размерът на глобата е била определена на база доходите и семейното положение на жената.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина