Оластният управител свиква среща заради проблема с питейната вода в Столипиново

Автор: Plovdiv Now 980
Оластният управител свиква среща заради проблема с питейната вода в Столипиново

Областния управител на Пловдив г-жа Дани Каназирева свиква на 08 януари от 10,00 часа, в Заседателната зала на 2 етаж на Областната администрация, работна среща за проблема със загубите на питейна вода в кв. „Столипиново“.

Ще бъде анализирана реалната ситуация в квартала, степента на изграденост на водоснабдителната и канализационна инфраструктура, качеството на извършваните услуги, включително начина на отчитане и заплащане на същите от потребителите.

Ще бъдат обсъдени и проблемите с водоснабдяването и отвеждането на отпадъчните води от жилищните блокове на ул. Сокол и ул. Батак, техническото състояние на тези сгради, както и други проблеми с водозахранването на компактни части от квартала с нискоетажно застрояване.

„До настоящия момент отговорностите за съществуването на тези проблеми са били прехвърляни между отделни държавни институции и местната власт, като са предприемани спорадични и непоследователни мерки за тяхното разрешаване. Основната цел на срещата е да се обединят усилията на местната власт и компетентните регионални органи и институции, като се потърси схема за последователни действия, с конкретни задължения и отговорности за постигане на по-бързи и ясни резултати при разрешаването на проблема със загубите на вода и подобряване качеството на извършваните ВиК услуги в квартала, категорична е Каназирева

За участие в срещата са поканени Пламен Райчев – заместник-кмет “Строителство и инвестиции“ в община Пловдив,  арх. Невена Балчева- заместник-кмет „Общинска собственост и устройство на територията“,  арх. Димитър Ахрянов - главен архитект на общината , Иван Стоянов –кмет на район „Източен“, Спартак Николов  - управител на ВиК и експерти от областната администрация.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина