Офанзива от работници и техника в „Гладно поле”, вижда ли се краят на ремонта

Автор: Благовест Андонов 5985
Офанзива от работници и техника в „Гладно поле”, вижда ли се краят на ремонта

Офанзива от работници и техника се забелязва в улиците в квартал  „Гладно поле”, които от близо година са се превърнали в строителна площадка.  Реконструкциите на улиците, както и изграждането на новата пътна връзка напредват сериозно, като до няколко месеца фирмите трябва да приключат, пише trafficnews.bg.

Те са част от лота за въздействие на зоната за икономическо развитие в „Гладно поле”, който е за близо 12 млн. лева по „Региони в растеж”. Сумата обаче няма да стигне, като се очаква тя да бъде индексирана с около 15%. Това стана възможно, след като от Министерството на регионалното развитие приеха методика, според която проекти в изтеклия програмен период могат да се дофинансират с 15 на 100 от договорите.

Последният лот от проекта, по който работи фирмата „Пътинженеринг” включваше ремонта на улиците „Богомил”, „Ген. Радко Димитриев”, както и новите им връзки с „Георги Странски”

По думите на ръководителя на проекта инж. Атанас Чилингиров до края на годината всички улици от този лот трябва да бъдат отворени за движение с временна организация, както за автомобили, така и за пешеходци. След това ще има довършващи дейности по тях.   

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина