Нова пътна връзка позволява прекосяването на целия Пловдив без нито един светофар

Автор: Благовест Андонов 6123
Нова пътна връзка позволява прекосяването на целия Пловдив без нито един светофар

Нова пътна връзка, която ще позволи прекосяването на Пловдив от изток до запад без нито един светофар се проектира в момента.  Проектът за продължението на ул. „Удроу Уилсън”  е почти готов, като той може да облекчи значително трафика, заяви районният кмет на „Източен” Иван Стоянов.

„Възложихме проекта за свързването на ул. „Удроу Уилсън” с „Бъндерица”, което би облекчило движението по основните булеварди. Връзката ще позволи колите идващи от АМ „Тракия” и Скобелева майка  да минат през този път, оттам през „Бъндерица” и „Крайна”, за да излязат на ул. „Марица – юг”. Така те ще могат да стигнат до Гребната база без да чакат на нито един светофар”, обясни Стоянов. Според него това би помогнало много и на индустриалните зони „Изток” и „Север”, тъй като могат да обслужват и тях.

Проектът е за две платна по две ленти, както и задължителната вече нова велоалея.

„Това, което е голям плюс е, че има само два частни имота за отчуждаване, както и още един държавен, който бихме могли да придобием. Не са готови количествено-стойностите сметки, но по първоначални данни продължението би струвало около 6 млн. лева”, каза районният кмет. Той ще предложи пътят за финансиране от бюджета на града или евентуално да се вкара в заема, който подготвя Община Пловдив за големите си проекти.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина