Нов удар на пловдивската полиция! Арестуваха дилър с прякор Картофа

Автор: Plovdiv Now 5859
Нов удар на пловдивската полиция! Арестуваха дилър с прякор Картофа

Нов удар реализира пловдивската полиция срещу разпространението на дрога. Криминалисти от Шесто РУ са задържали с хероин 43- годишен криминално проявен мъж.

Проверката е извършена рано сутринта днес на улица «Кармен» в кв. Столипиново. Мъжът, който е криминално проявен по линия наркоразпространение, често е бил забелязван в района на пощата и е добре познат на жителите в квартала. Прякорът му е Картофа.

В момента на задържането се е опитал да се освободи като изхвърли близо 30 броя свити ъгълчета с наркотичното вещество, което носел. Полицаите са претърсили и жилището, обитавано от лицето на улица «Клисура», като там са открили множество празни найлонови пликчета и инструменти за пълнене и пакетиране - бръснарско ножче и пластмасова бъркалка с форма на лъжица.

Откритият хероин е с тегло 1,95 грама, а притежателят му е задържан в полицейския арест. Започнато е бързо производство за престъпление по чл. 354а ал 1 от НК.

Материалите по случая се внесени за доклад в Окръжна прокуратура Пловдив и мъжът вече е в ареста със 72 часова мярка. Справка в масивите на МВР сочи, че на 22 май 2017 г, дилърът е бил задържан за разпространение на наркотици и за извършеното престъпление е лежал в затвора, от където е освободен през 2019г.   

Снимка: архив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина