Над 50 тона боклук изринаха между блокове в Столипиново

Автор: Plovdiv Now 9419
Над 50 тона боклук изринаха между блокове в Столипиново

След днешната акция на ОП „Чистота“ в сметищата в „Столипиново“ не остана никакъв боклук в подблоковите пространства между ул. „Калина“ и ул. „Малина“. До момента оттам са извозени над 50 тона отпадъци, но курсовете на самосвалите към сметището в Цалапица още не са приключили.

За няколкото месеца от последното чистене мястото за пореден път бе засипано от купища отпадъци. Очакваше се разчистването да отнеме няколко дни, но допълнителната техника и екипите успяха да приключат по-бързо от предвиденото и утре продължават работа по другите сметища на ул. „Сокол“ и „Батак“.

„Това са най-невралгичните места в квартала. Ще изчистим своевременно всички, за да предотвратим опасността от разпространението на коронавируса и други зарази“, коментира директорът на „Чистота“  Николай Георгиев.

Той призова жителите на „Столипиново“ да пазят чисто и да изхвърлят отпадъците в съдовете за смет, още повече че от районното кметство имат идеи за облагородяване на инфраструктурата в междублоковите пространства.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина