Младежът, откраднал джип и блъснал три коли в Пловдив, влиза в затвора

Автор: Plovdiv Now 4579
Младежът, откраднал джип и блъснал три коли в Пловдив, влиза в затвора

Автор: Георги Тошев

Младежът, откраднал джип БМВ и блъснал 3 автомобила през февруари миналата година в „Изгрев”, окончателно влиза в затвора. Това се случва след като присъдата му е потвърдена и от втора съдебна инстанция.

На 30 ноември 2022 г. Пловдивският районен съд го призна за виновен и му наложи наказание от 1 година и 4 месеца „лишаване от свобода” при първоначален общ режим, а преди дни Окръжен съд потвърди присъдата, като определението е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

21-годишният младеж беше заловен на 24 февруари миналата година. Тогава, той и още двама негови приятели разчиствали останки от изгоряло бистро на улица „Вратцата”. След като приключили с изнасянето на отпадъците, седнали на маса да се почерпят. Младежът обърнал няколко уискита и бири и решил, че ще отиде до автомивка, където преди време работел. Намерението му било да вземе 20-30 лева, които според него собственика на автомивката му дължал.

Почерпеният младеж знаел ,че ключове на автомобилите, парите от оборота на автомивката и други вещи, се съхранявали в малко шкафче с чекмедже на автомивката. Пристигайки на място видял, че бившият му шеф е паркирал джипа си там. Отворил чекмеджето на малкото шкафче и тъй като не открил пари, взел ключа за БМВ-то.

Въпреки че бил неправоспособен водач на МПС и бил употребил алкохол, младежът подкарал джипа, но поради неопитността си, употребеното количество алкохол и рязко подадената газ, се забил в товарен автомобил. След това превключил на задна скорост, придвижил малко назад автомобила и се опитал да завие наляво, но отново поради неопитността си, малката дистанция и рязкото подаване на газ, не могъл да успешно да завърши започнатата от него маневра и се блъснал в паркирано „Ауди А3“. След сблъсъка, младият мъж отново превключил на задна скорост, отново последвало рязко подаване на газ, при което се забил в още един микробус. Щетите по четирите превозна средства възлизат общо на 11352,45 лева.

Младежът пак се опитал да потегли, но предвид трите последователни удара върху джипа настъпили повреди и той изгаснал и преустановил движението си по средата на улицата. По-късно младежът, който се оказал стар познайник на полицията бил заловен и задържан за срок до 24 часа. Направеният му тест за употреба на алкохол отчел 1,6 промила.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина